ООС: бойовики відправили старика через мінне поле для виявлення вогневих позицій

 

Окупанти на Донбасі відправили заляканого чоловіка похилого віку на українські позиції через лінію фронту й заміновану територію.

Про це в неділю повідомив пресцентр ООС.

“…13 липня ввечері громадянин України, мешканець міста Донецька 1949 року народження, після залякування російськими окупантами та виконуючи їхні вказівки, був відправлений по замінованій ними ж місцевості в сторону позицій українських захисників, з метою виявлення системи вогневих позицій на наших опорних пунктах”, – сказано в повідомленні.

“Військовослужбовці, які перебували в цей час на спостережному посту, завдяки пильному спостереження і досвіду, з легкістю змогли розрізнити цивільну особу від військового та підпустили до наших позицій, без ризику для його життя і здоров’я”, – ідеться в повідомленні ОС.

У штабі заявили, що “російсько-окупаційні війська не припиняють вражати своєю цинічністю у ставленні до місцевого населення тимчасово окупованих територій та використовують цивільних жителів для досягнення у своїх ганебних цілей”.

“Це черговий доказ того, що бойовики не дотримуються жодних правил війни та жодних норм міжнародного гуманітарного права, а безпека людей не має для них ніякого значення”, – наголосили у штабі.

Читайте також:
Чекання Гааги. Як притягнути росіян до криміналу за Донбас і Крим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна