Окупанти обстріляли з мінометів позиції ЗСУ під Кримським й Новолуганським

 

Російсько-окупаційні війська від початку доби станом на 12:00 здійснили п’ять обстрілів.

Про це поінформував у неділю, 14 липня, на брифінгу речник Міністерства оборони Максим Праута.

Зокрема, на Луганському напрямку противник з боку окупованого населеного пункту Сміле упродовж півгодини обстрілював обладнані поблизу Кримського опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойової машини піхоти, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім того, окупанти майже 20 хвилин вели вогонь з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї по українських позиціях біля Зайцевого.

Міномет 82-го калібру і автоматичні гранатомети окупанти використали під час обстрілу військовослужбовців Збройних сил України, які виконують бойові завдання в районі Новолуганського.

На Донецькому напрямку було неспокійно неподалік Широкиного, де російсько-окупаційні війська з боку Саханки двічі застосовували стрілецьку зброю.

“За наявною інформацією, від початку поточної доби в результаті обстрілів втрат у лавах Об’єднаних сил немає”, — повідомив Праута.

Втрати ворога внаслідок вогню у відповідь з боку українських військ уточнюються.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил, запевнив речник.

Читайте також:
Командувач ДШВ Михайло Забродський: Потрібно готуватися до маневреної війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна