У Польщі чоловік попросив засудити його на два роки за образи українців в Інтернеті

 

У Польщі місцевий мешканець висловив бажання добровільно відбути покарання у вигляді двох років обмеження волі через звинувачення у тому, що він понад 80 разів образив в Інтернеті іноземців з приводу їхньої етнічної, расової та національної приналежності.

Про це інформує Zaxid.net з посиланням на “Польське радіо”.

Ярослав Ф. на веб-порталах ображав українців, євреїв та німців в період від вересня 2017 року до лютого 2019 року. Обвинувачення стосуються, зокрема, образи посла Ізраїлю та консула Німеччини.

В опублікованих чоловіком коментарях він використав такі образливі вирази, як “примітивний дикун”, “свиняче плем’я”, “свинячий народ”, “стерво”, “парші”, “людський підвид” тощо.

У середу, 10 липня, Ярослав Ф. у суді Вроцлава відмовився давати пояснення та відповідати на запитання. Суд зачитав його пояснення, які він дав під час підготовчого провадження. Обвинувачений сказав тоді, що не розумів, що написання коментарів у такій формі є злочином.

“Я не діяв із переконанням, що я вчиняю якийсь злочин. Я вважав, що перебуваю у межах свободи слова. Я писав усе це під впливом емоцій, після прочитання розміщених публікацій. У мене до викладених у них подій емоційне ставлення з огляду на історію моєї родини. Мій дідусь єдиний із родини, де було шестеро людей, пережив волинську різню”, – сказав він.

Поляк визнав, що його коментарі були вульгарними, за що, як сказав він у поясненнях, йому соромно.

“Я ніколи свідомо і навмисне не закликав би до вчинення злочинів (…), мої дописи були тільки коментарями певних подій та висловлювань інших осіб. Я шкодую і мені соромно”, – визнав він.

Обвинувачений захотів добровільно відбути покарання. Він попросив для себе два роки обмеження волі у вигляді громадських робіт та висвітлення вироку в одній із місцевих газет.

Прокурор підтримав це покарання. “Цей вид злочину останнім часом широко розповсюджений, але ця справа є безпрецедентною у масштабах країни щодо числа та значення цих висловлювань”, – повідомила прокурорка Юстина Тшцінська.

Суд відтермінував оголошення вироку до 17 липня, але водночас він підтримав прохання підсудного щодо добровільного відбуття покарання.

Як повідомляла “Новинарня“, у Вроцлаві зупинили акцію націоналістів через антиукраїнські лозунги.

Читайте також:
Польща на законодавчому рівні відмовляється від терміну “українські націоналісти”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна