У 2024 році Путін стане прем’єр-міністром РФ із розширеними повноваженнями, – ЗМІ

 

Президент РФ Володимир Путін планує після закінчення свого четвертого (другого поспіль) терміну і президентських виборів у 2024 році стати прем’єр-міністром з розширеними конституційними повноваженнями.

Про це повідомляє американське видання Bloomberg.

Як повідомили джерела видання, Кремль готує план, щоб залишити Путіна при владі після наступних президентських виборів, на яких, згідно з конституцією, він не зможе балотуватися.

За планом Кремля, після виборів у 2024 році Путін отримає посаду прем’єр-міністра (як у 2008-2012 роках), але з розширеними конституційними повноваженнями. Відповідні зміни до російських законів планують внести після парламентських виборів 2021 року.

Однак, як відзначає Bloomberg, в Кремлі побоюються, що через падіння рейтингу правлячої партії “Єдина Росія” в реалізації задуму можуть виникнути проблеми.

Як відомо, колишній директор ФСБ РФ Володимир Путін перемагав на президентських виборах 2000, 2004, 2012 і 2018 років. Після перших двох каденцій він очолював уряд при формальному президенті Дмитру Медведєву.
На останніх наразі виборах 2018 року Путін отримав 76,7% голосів (також в окупованому Криму) і продовжив свою президентську каденцію ще на 6 років.

Читайте також:
“Правил взагалі не існує”. У величезному інтерв’ю Путіна FT зовсім не згадали Україну

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна