“Це біда”: Голова ДонОДА Кириленко вперше прокоментував обстріл біля Гранітного

 

У штабі операції Об’єднаних сил не знають, з якою метою новопризначений глава Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко перебував 10 липня в зоні бойових дій.

Там заявили, що Кириленко не погоджував з військовими виїзд на лінію розмежування, повідомляє “Громадське”.

“У нас не було заплановано спільні заходи з головою обласної державної адміністрації. Він не погоджував з нами цю поїздку і діяв за своїм планом”, — сказав спікер штабу.

Інформацію про те, що він не погоджував свою поїздку зі штабом ООС, побічно підтвердив і сам Кириленко.

На прохання журналістки “Новостей Донбасса” прокоментувати ситуацію голова ОДА сказав: “Що значить, сказали в ООС? Це хтось описав там, попередив … Якщо ви ставите питання, а з ким я повинен це (виїзд на лінію розмежування, — “Н” ) узгоджувати?”.

При цьому Кириленко підкреслив, що “чогось незвичайного не сталося”.

“Надзвичайне — це те, що людина загинула, військовослужбовець, і один трьохсотий, наскільки мені відомо, середнього ступеня тяжкості, отримав поранення. Це біда”, — сказав він.

“Є губернатор, є його офіс, пресслужба … Тим більше, людина тільки приступила до виконання обов’язків. Тобто, там дуже багато питань”, — сказав заступник командувача штабу ООС Богдан Бондар, відмовившись коментувати цю інформацію.

При цьому він заявив, що комунікація між главою Донецької ОДА і командувачем штабу ООС налагоджена.

Як писала “Новинарня“, 10 липня біля селища Гранітне на Донеччині колона, у складі якої був автомобіль нового голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка, потрапила під обстріл біля лінії розмежування в районі південної околиці села Гранітне (Бойківський район Донеччини).

Журналістка Тетяна Ніколаєнко, посилаючись на свої джерела, розповіла, що голова Донецької ОДА і ВЦА Павло Кириленко “без попередження поїхав на лінію вогню”. Як результат – “у машині супроводу один поранений, один убитий. Керівництво ООС про це дізналось по факту трупа”.

Пресцентр ОС поінформував: “Сьогодні, близько 15:00, в районі південної околиці Гранітне ворожим ПТРК був вражений вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об’єднаних сил.
В результаті влучання протитанкової керованої ракети в кузов вантажного автомобіля один військовослужбовець загинув. Ще один військовослужбовець отримав поранення середньої важкості.
Пораненому військовослужбовцю надано медичну допомогу. Проведено евакуацію постраждалого до одного з медичних закладів”.

Обстріл вівся з напрямку окупованої Нової Мар’ївки.

Речник пресцентру штабу ОС у вечірньому зведенні станом на 19:00 повідомив про загальні втрати на фронті: “Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, три отримали поранення та два – бойове травмування”.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Володимир Зеленський призначив уродженця Донеччини, прокурора Павла Кириленка головою Донецької ОДА 5 липня. Доти він був військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону 22 вересня 2017 року.
У день представлення Кириленка в Краматорську стало відомо, що його в базі “Миротворця” бойовиком так званої “ДНР” значиться його старший брат Євген Кириленко, зареєстрований в тій квартирі в Макіївці, що і Павло. Він служить окупантам у лавах “МГБ ДНР”.
Президент Зеленський виправдав Кириленка: “Ми всі розуміємо, що там (на непідконтрольній території) живуть такі ж українці як і ми. Ми повинні це пам’ятати. Звичайно, що у Павла там сім’я, там батьки його і там брат… Батьки там живуть, це їх земля, вони вважають себе українцями, вони нікуди не хочуть переїжджати. Я розумію, Павло пропонував… зрозуміло, це їхній вибір” – сказав Зеленський.
“А що стосується брата Павла… то з братом він не розмовляє через політичні розбіжності”, – додав президент.

Читайте також:
Під Гранітним загинув боєць 406 оабр Антон Фака з Миколаєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна