“Книга пам’яті” припиняє публікацію у Facebook матеріалів про загиблих воїнів. ЧОМУ

 

“Книга пам’яті полеглих за Україну” припиняє публікувати на своїй сторінці у Facebook інформацію про загиблих українських воїнів через скарги, що надходять на ці пости, та погрози від адміністрації соціальної мережі про закриття сторінки.

Про це йдеться в заяві колективу, оприлюдненій у четвер, 11 липня.

“Шановні читачі! З сумом повідомляємо, що ми змушені призупинити публікацію матеріалів про загиблих героїв України на нашій сторінці. Причина — ми отримали третє попередження за кілька останніх тижнів про те, що наші публікації не відповідають стандартам цієї соціальної мережі. Наші апеляції до модераторів соцмережі результатів не мають, отже, є великий ризик блокування або і повного видалення цієї сторінки. Сподіваємося на вирішення цієї проблеми найближчим часом, хоча не знаємо, хто саме та в який саме спосіб нам допоможе. Дякуємо за розуміння!”, — йдеться в заяві.

Як відомо, Facebook негативно ставиться до публікацій про бійців полку “Азов” Національної гвардії України.

На сторінці “Книги пам’яті полеглих за Україну” також виклали скріншот допису від 7 червня, який став причиною для третього попередження від Facebook. У ньому йдеться про полеглого на Донеччині бійця “Азову” Максима Олексюка з Вінниччини.

“Просимо за можливості тегнути людей, які можуть допомогти нам знайти шлях вирішення цієї ситуації”, — написали адміністратори сторінки.

“Книга пам’яті полеглих за Україну” — найбільший в Україні волонтерський проект, який займається обліком та документуванням різних даних про втрати українських військовослужбовців у російсько-українській війні, особистостей цих воїнів з усіх силових структур, місць їхніх поховань тощо.
Неурядова “Книга пам’яті…” має якнайповніший масив даних щодо загиблих українських воїнів від початку бойових дій, з яким не можуть зрівнятися офіційні реєстри.
Волонтери “Книги пам’яті” працюють на безоплатній основі.

Читайте також:
У Києві презентували другий том “Книги пам’яті” загиблих в АТО військовослужбовців. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна