У Києві напали на народного депутата

 

У середу, 10 липня, у столиці під час зустрічі з виборцями в обличчя народного депутата чоловік розпилив сльозогінний газ.

Нападника затримано, повідомляє пресслужба поліції Києва.

“Подія трапилася на вулиці Данькевича, що у Деснянському районі столиці. До поліції надійшло повідомлення про те, що біля парку “Молодіжний” на народного депутата здійснено напад. На виклик виїхала слідчо-оперативна група”, — йдеться у повідомленні.

Правопорушника зупинила охорона потерпілого, а поліція затримала його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України. Ним виявився 44-річний місцевий житель.

“Слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України”, —відмітили у поліції.

Вказана санкція статті передбачає від чотирьох до семи років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення чоловіку про підозру у вчиненні правопорушення.

Як інформує “Цензор.Нет”, вулиця Данькевича в Деснянському районі Києва входить до 213 виборчого округу, а єдиний чинний народний депутат, що балотується в згаданому округу, — це депутат Борислав Береза.

Читайте також:
У Грузії російські парламентарі напали на українського нардепа Єленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна