Москва хоче “відзначити” річницю окупації Талліна салютом. Естонія відреагувала

 

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу назвав провокацією салют на честь 75-річчя з дня окупації Талліна, який планується провести в Москві 22 вересня 2019 року.

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, передає DW.

“Сьогоднішнє оголошення в Російській Федерації про організацію салюту в зв’язку з 75-ми роковинами повторної окупації Талліна є провокаційним кроком”, – написав глава МЗС, підкресливши, що після відходу німецьких військ в Естонії прийшов до влади конституційний уряд, повалений радянськими військами.

Урмас Рейнсалу повідомив, що в посольство РФ в Талліні буде відправлений протест у зв’язку з цим кроком, а російський посол буде викликаний в МЗС Естонії.

“Якщо ж говорити про круглі дати, то цей крок здається ще тим більш цинічним, що в цьому році виповнюється 80 років укладення пакту Молотова-Ріббентропа”, – написав глава МЗС.

Раніше на сайті міністерства оборони РФ з’явився розклад святкових салютів, присвячених 75-річчю від дня “звільнення радянських і європейських міст від нацистів”. У списку також є українські міста Одеса і Севастополь.

Салюти здійснюються 12 залпами з 9 салютних установок 2А85 і 18 артилерійських знарядь ЗІС-3 калібру 76 мм, говориться на сайті Міноборони. Місце проведення салютів – Поклінна гора в Москві.

Як інформувала “Новинарня“, у Мінську на параді марширували військові РФ, які обстрілювали Маріуполь у 2015 році. ВІДЕО.

Читайте також:
В Естонію не пустили російське судно через курсантів із Криму на його борту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна