Командування ООС попереджає: на Донеччині підірвалися троє військових і цивільний

 

Останніми днями на невстановлених вибухових пристроях у зоні ООС під час слідування неперевіреними маршрутами руху підірвалися кілька військовослужбовців на військовій техніці та цивільний.

Про почастішання випадків підривів командування Об’єднаних сил повідомило ввечері в понеділок, 8 липня.

Усі підриви зафіксовані на Донеччині.

“Зокрема, від вибуху НВП в районі населеного пункту Новотроїцьке постраждав громадянин України 1995 р.н. Постраждалому надано медичну допомогу та евакуйовано до лікарні ім. І. Мечнікова у Дніпро”, – сказано в повідомленні.

Троє військових із ЗСУ й НГУ підірвалися біля Майорська під Горлівкою та в районі Новобахмутівки (Ясинуватський район).

Зазначається, що під час переміщення у районі населеного пункту Майорськ через спрацювання невстановлених вибухових пристроїв отримали пошкодження БТР-70 та військова вантажівка КрАЗ.

“Один військовослужбовець отримав термічні опіки. У важкому стані доставлений до лікувального закладу. Йому надається необхідна медична допомога”, – розповіли в прес-центрі штабу ОС.

В районі Новобахмутівки, під час слідування на вантажному автомобілі КамАЗ, через детонацію невідомого вибухового пристрою отримали травми двоє військовослужбовців Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил. Постраждалі госпіталізовані.

Командування Об’єднаних сил нагадує про дотримання заходів мінної безпеки, обов’язкових для цивільних осіб та військовослужбовців під час переміщення пішки чи автомобільним транспортом у районах ведення бойових дій та поза ними.

“Нагадуємо, що в землі досі можуть бути не здетоновані боєприпаси або інші завчасно не виявлені вибухові пристрої, що можуть спричинити небезпеку для життя та здоров’я. Користуйтесь виключно перевіреними шляхами сполучення. Про всі підозрілі предмети, повідомляйте представників ООС”, – закликає командування Об’єднаних сил.

Читайте також:
Земля з мін. Якою ціною Україна розміновує Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна