МОУ планує завершити перехід військової освіти на нові стандарти до 2021 року

 

До 2021 року в Україні планують завершити перехід військової освіти на нові стандарти.

Як передає АрміяInform, про це заявив на брифінгу 8 липня заступник директора Департаменту військової освіти і науки, соціальної та гуманітарної політики Міноборони України Вадим Артамощенко.

За його словами, міністр оборони Степан Полторак оголосив 2019-й “роком активної фази реформи військової освіти”.

Торік фахівці департаменту провели ґрунтовну роботу щодо аналізу сучасних підходів в освітній діяльності країн-членів НАТО. За результатами цього аналізу в Міністерстві оборони розроблений, затверджений та спільно з експертами держав-членів НАТО проходить реалізацію проєкт «Розвиток системи військової освіти та підготовки військових фахівців». Найближча мета цього проєкту, зазначив полковник Артамощенко, — “зберегти все корисне чинної системи і якомога більше професіоналізувати освіту”.

“Стратегічна ж мета передбачає створення системи військової освіти, яка забезпечить навчання та підготовку офіцерського, сержантського (старшинського) складу з метою набуття здобувачами нових освітніх і професійних компетентностей, операційної сумісності на основі стандартів, ухвалених у збройних силах держав-членів НАТО”, – сказав Артамощенко.

Базові компоненти проєкту визначені за методологією програмно-проєктного менеджменту — DOTMLPFI: встановлені цілі, завдання, очікувані результати, виконавці, заходи співпраці з радниками країн-партнерів, часові показники та елементи, які проходитимуть апробацію.

На нинішньому етапі виконавці цього проєкту вносять зміни до Законів України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, “Про вищу освіту” та “Про наукову і науково-технічну діяльність”.

Зміни передбачають встановлення рівнів військової освіти (тактичний, оперативний, стратегічний), а також розширення повноважень МОУ щодо умов прийому на навчання до вищих військових навчальних закладів, нормативів чисельності осіб, які навчаються, на одну штатну посаду науково-педагогічного працівника, переліку спеціалізацій тощо.

Читайте також:
“Не наказує, а просить”: офіцерів ЗСУ почали навчати лідерству. РЕПОРТАЖ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна