Кандидатка у члени Антикорупційного суду нараховувала собі 400% премій

 

Переможниця конкурсу на посаду заступника керівника апарату Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) Оксана Литвинова незаконно нараховувала собі 400% премій і приховує активи чоловіка.

Про це повідомляють у Центрі протидії корупції.

“За нашими джерелами, Литвинова протягом 2017−2018 років нараховувала собі і своєму заступнику Оксані Зельдіч, яку без конкурсу перевели в апарат ВАКС, премії від 100−400%. У той же час секретарям судових засідань і помічникам налічувалося лише 25−50%, а іноді вони взагалі залишалися без премій. За вказаними фактами, збори суддів Апеляційного суду Київської області оголошували недовіру Литвиновій”, — повідомили у ЦПК.

З інформацією ЦПК, Литвинова також приховує активи чоловіка в своїй електронній декларації за 2018 рік.

“По-перше, вона не вказала його доходи, вказавши, що він „не надав інформацію“. Це тягне за собою повну перевірку її декларації. По-друге, Литвинова не задекларувала адвокатське бюро „Литвинова“, власником і директором якого є її чоловік”, — повідомляє ЦПК.

“Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) мало б перевірити декларацію Литвинової під час спецперевірки після того, як вона стала переможцем конкурсу на посаду у ВАКС. Наразі невідомо, чи НАЗК знайшло порушення, однак цей орган уже давно себе дискредитував через те, що закривав очі на грубі порушення в деклараціях топ-чиновників. Встановлені НАЗК порушення могли б не допустити Литвинову до цієї відповідальної в Антикорсуді посаді”, — коментує членкиня правління Центру протидії корупції Олена Щербан.

Як повідомляла “Новинарня“, 7 травня на перших організаційних зборах 38 суддів Вищого антикорупційного суду обрали голову – харків’янку Олену Танасевич.

Читайте також:
В Україні запрацював Антикорупційний суд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна