Верховний Суд скасував повторне жеребкування у ЦВК

 

Верховний Суд України задовольнив скаргу Центральної виборчої комісії і скасував рішення Шостого апеляційного суду, який зобов’язував провести повторне жеребкування партій.

Про це повідомила секретар ЦВК Наталія Бернацька у Facebook.

“Все ж таки є справедливість! Ми виграли Верховний! Виборам 21 липня бути”, — написала вона.

При цьому, наразі на сайті Верховного суду та на його сторінці у Facebook немає рішення у справі про повторне жеребкування номерів партій.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 червня ЦВК за результатами жеребкування визначила номери політичних партій для розміщення у виборчому бюлетені на дострокових парламентських виборах 21 липня.

30 червня ЦВК внесла до виборчого бюлетеня партію “Рух нових сил” колишнього президента Грузії й ексголови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. Партії без жеребкування надали №22. У ЦВК стверджують, що, оскільки під час передвиборчої агітації політичні партії використовують вже визначені жеребкуванням номери, то зміна цих номерів може спричинити дезорієнтацію виборця.

3 липня “Аграрна партія України” подала позов до суду через те, що ЦВК не проводила жеребкування для внесення в бюлетень партії Саакашвілі. Той заявив, що виступає проти повторного жеребкування, і його політична сила не збирається вимагати повторного жеребкування.

4 липня Шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав Центральну виборчу комісію провести пережеребкування партій.

Водночас Центральна виборча комісія подала апеляцію на рішення адмінсуду щодо повторного жеребкування.

Читайте також:
ЦВК скасувала реєстрацію Рената Кузьміна кандидатом від “Опоплатформи”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна