Парубій прогнозує ухвалення Виборчого кодексу і ще низки законів 11 липня

 

Верховна Рада України має ухвалити цього пленарного тижня Виборчий кодекс, а також ще низку важливих законів.

Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій у понеділок, 8 липня, під час погоджувальної ради.

“Порадившись з комітетом, я передбачаю, що ми зможемо вийти на прийняття рішення 11 липня в 11-й годині. Після прийняття Виборчого кодексу ми маємо ухвалити проект закону про заручників №8205“, — зазначив Парубій.

За його словами, у цей день мають бути змобілізовані всі народні депутати, щоби рішення про Виборчий кодекс із відкритими списками було ухвалено.

При цьому спікер ВР додав, що нардепи мають встигнути ухвалити закон щодо виконання військового обов’язку та проходження військової служби, закон про військове капеланство. 11 липня також має бути розглянутий закон про повну загальну середню освіту. Крім того, Рада має внести зміни до бюджету України в частині змін статті щодо підтримки вугільної галузі.

“Дуже серйозний і амбітний порядок денний”, — підсумував Андрій Парубій.

Також, за словами Парубія, у четвер, 11 липня, нардепи мають розглянути кадрові питання — призначення Вадима Пристайка на посаду міністра закордонних справ замість Павла Клімкіна, а також заслухати звіти тимчасових слідчих комісій.

За словами парубія, в четвер, 11 липня, о 14:15 відбудеться позачергова сесія Верховної Ради.

“Оптимальний час для проведення позачергової сесії буде в четвер між ранковим пленарним засіданням і вечірнім пленарним засіданням. Тобто о 14:15. І це мій обов’язок – призначення позачергової сесії, і я зараз оголошую, що позачергова сесія відбудеться у четвер, 11 липня, о 14:15”, – сказав Андрій Парубій.

Він нагадав, що це буде заключний день активної роботи Верховної Ради, тож всі парламентарі мають бути на засіданні.

Читайте також:
Парубій закликає Зеленського підписати закон про ТСК, що передбачає процедуру імпічменту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна