Зеленський представив нового голову Львівської ОДА і назвав івано-франківського

 

Президент Володимир Зеленський призначив Маркіяна Мальського новим головою Львівської обласної державної адміністрації.

Про це йдеться в указі президента №490/2019 від 5 липня.

Під час спілкування з лідерами громадської думки та представниками місцевої влади у Львові в суботу, 6 липня, Зеленський заявив, що мешканці Львівщини в соцмережі могли обрати очільника області з-поміж трьох кандидатів.

Зі свого боку Маркіян Мальський зазначив, що пропозиція очолити обладміністрацію була для нього до певної міри несподіваною.

Він сподівається на підтримку та ефективну співпрацю з боку волонтерів, громадських активістів, місцевих депутатів, інформує пресслужба президента.

“Область має всі шанси і є найбільш готовою для впровадження найкращих європейських практик. Ми можемо бути майданчиком для різноманітних проектів”, – упевнений Мальський.

Також новий очільник області запевнив, що буде вжито низки заходів для припинення відпливу працездатного населення. Йдеться про поліпшення умов праці та гідну її оплату. “Потрібно працювати над залученням інвесторів, які розглядатимуть Україну не лише як країну з дешевою робочою силою”, – сказав Мальський.

За його словами, щоб не втрачати працівників, бізнес піднімає їм зарплати. Зі свого боку місцева влада має зосередитися на соціальній сфері, медицині, щоб люди не шукали кращих умов життя.

Голова Львівської ОДА також наголосив на важливості створення умов для бізнесу: “Ті, хто повертаються з грошима, переважно стикаються з бюрократією. А потім ми дивуємося, що їх немає. Тому є розуміння потреби роботи над дерегуляцією та детінізацією”.

Під час представлення Мальського у Львові Зеленський оголосив про намір покарати винних у “сміттєвій блокаді” міста в 2016-2017 роках.

Як відомо, що до призначення на посаду керівника Львівської ОДА Маркіян Мальський був почесним консулом Австрії у Львові, головою західноукраїнської філії юридичної фірми Arzinger.
Він син декана факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. Франка. Член правління Української арбітражної асоціації та Координаційної ради регіонального офісу Європейської бізнес-асоціації. Спеціалізується на наданні юридичної підтримки в інвестиційних проектах (нерухомість, комерційні, корпоративні справи), а також представництві в судових органах України інтересів клієнтів і вирішенні спорів в порядку міжнародного комерційного та інвестиційного арбітражу.

У Львові під час представлення глави Львівської ОДА президент Володимир Зеленський також оголосив, що посаду очільника Іван-Франківської обласної державної адміністрації займе Денис Шмигаль, який був одним із кандидатів на ЛОДА.

“Ми бачимо його (Шмигаля) главою Івано-Франківської області… Ми вирішили, але ще немає указу”, – зазначив він.

Із січня 2018 року Денис Шмигаль займає посаду директора Бурштинської ТЕС. До цього перебував на посаді глави департаменту економічного розвитку та промисловості Львівської ОДА.

Цього ж дня в Ужгороді Зеленський представив нового главу Закарпатської ОДА – Ігоря Бондаренка.

Як інформувала “Новинарня“, 4 липня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення прокурора Павла Кириленка головою Донецької облдержадміністрації. Як з’ясувалося, його брат працює в “МГБ ДНР”.

Читайте також:
Регіонали, сепари, волонтери, бізнесмени. Хто вони – перші вісім голів ОДА від Зеленського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна