УС СЦКК спростувала обстріли Азова і Патріотичного на окупованій Донеччині

 

Українська сторона СЦКК спростувала причетність Збройних сил України до обстрілу населених пунктів Азов і Патріотичне на окупованій території Донецької області, що зафіксовано у звіті Спеціальної моніторингової місії від 5 липня.

Про це йдеться в повідомленні УС СЦКК на сторінці пресцентру штабу ООС 6 липня.

Так, 3 липня, на околиці Патріотичного, що на непідконтрольній урядові України території, спостерігачі зафіксували дві вирви. Приблизно за 300 метрів далі команда Місії бачила два розбитих вікна в сільськогосподарській споруді, найімовірніше, від розльоту осколків. За їхньою оцінкою, вирви та пошкодження утворилися внаслідок розриву 122-мм артилерійського снаряда, випущених із нібито західного, північно-західного напрямку.

“Варто відзначити, що, відповідно до ТТХ 122-мм артилерійських систем, їхня максимальна дальність застосування становить 15300 метрів, що свідчить про неможливість застосування артилерії зазначеного калібру з визначених місць зберігання [артилерії ЗСУ]”, – зазначає УС СЦКК.

Також 3 липня в окупованому Азові команда СММ ОБСЄ побачила дві пробоїни: одну в стіні, а другу в даху будинку. Обидві пробоїни виникли нещодавно, внаслідок розривів 120-мм мінометних мін, випущених нібито із західного напрямку.

“Українська сторона СЦКК зазначає, що озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями, знаходиться в районі відведення № 19, біля Маріуполя.
Отже, дану ситуацію можна розцінювати, як чергову спробу російсько-окупаційних військ дискредитувати ЗС України. Всі ці обстріли, ймовірно, здійснені противником у якості провокацій”, – наголосила українська сторона Спільного центру контролю і координації.

Читайте також:
Морпіхи під Докучаєвськом знищили командира розвідки 5 омсбр “ДНР” Новікова “Скіфа”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна