Парубій закликає Зеленського підписати закон про ТСК, що передбачає процедуру імпічменту

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій направить президенту Володимиру Зеленському листа з вимогою невідкладно підписати закон про тимчасові слідчі комісії.

Про це Парубій заявив під час засідання Верховної Ради у п’ятницю, 5 липня.

“Я сьогодні направляю офіційного листа до президента України Зеленського з вимогою негайно підписати закон “Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради”, — сказав парубій.

Голова Верховної Ради також наголосив, що Зеленський вже не може заветувати ухвалений парламентом закон — тільки підписати.

“Пане Зеленський, інформую вас, що ви більше не маєте права ветувати закон про ТСК. Нині ви можете його тільки підписати. Якщо він буде заветований, це буде порушенням закону”, — пояснив Парубій.

Як повідомляла “Новинарня“, 6 червня Верховна Рада ухвалила закон про Тимчасові слідчі комісії. У законі зокрема прописана процедура відсторонення президента країни від посади в порядку імпічменту.
12 червня голова Ради Андрій Парубій підписав закон “Про тимчасові слідчі комісії”.
3 липня Парубій заявив, що президент Зеленський прострочив визначений Конституцією термін підписання закону про ТСК — останній день цього терміну був 27 червня.

Читайте також:
У Рівному 16-річну дівчинку визнали винною за акцію щодо імпічменту президенту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна