Бойовики блокують відкриття КПВВ у Золотому, незважаючи на інфраструктуру, – штаб ООС

 

Окупанти на Донбасі категорично відмовляється відкрити контрольний пункт в’їзду-виїзду у населеному пункті Золоте, хоча там є уся необхідна інфраструктура.

Про це в ефірі “Громадського”  у четвер, 4 липня, заявив заступник командувача штабу операції Об’єднаних сил, генерал-майор Богдан Бондар.

“Там відповідно знаходиться весь обслуговуючий персонал, прикордонники”, — сказав він.

На думку генерал-майора, причин таких дій з боку окупантів може бути декілька.

“По-перше, їм це не цікаво, можливо. По-друге, можливо є якась військова складова на тому напрямку. Вони, можливо, враховують якісь свої загрози, але на початковому етапі було домовлено, і знову ж ми говоримо, що українська сторона виконує взяті на себе зобов’язання, а протилежна, практично ігнорує”, — наголосив Бондар.

Нагадаємо, процес відкриття-невідкриття контрольно-пропускного пункту “Золоте” триває кілька років. Роботу контрольного пункту в’їзду-виїзду “Золоте” в Луганській області припинили 31 березня 2016 року через кілька годин після відкриття.
Тоді його відкривали під виконання гімну, з прапором і з усім луганським загоном прикордонників. Але все це – з боку підконтрольної уряду території.

Досі на Луганщині не працює жоден КПВВ для проїзду авто. Відкриття “Золотого” вже неодноразово зривалося закрили через незгоду бойовиків.

Читайте також:
Україна відкрила пропуск через КПВВ “Золоте”, бойовики – ні

Стрімголов до України: у мережі з’явилося відео з КПВВ, на якому люди тікають із окупації. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна