У Мін’юсті розповіли, як можна “врятувати” закон про очищення влади

 

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що намагання знищити закон про очищення влади є спробою одіозних втікачів осісти в органах державної влади.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції.

“Усі спроби знищення Закону про очищення влади в будь-який спосіб – це реванш і бажання вкрай одіозних осіб, які втекли за межі країни, не просто повернутися в Україну, а осісти в органах державної влади”, – сказав очільник Мін’юсту.

Він зазначив, що “єдиний легальний спосіб зупинити будь-які спроби скасування люстраційного закону – розгляд і прийняття парламентом законопроекту №2695”.

“Цей документ вносить зміни до закону про очищення влади, які ми розробили разом з народними депутатами та експертами Венеційської комісії ще в 2015 році. І я, і прем’єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні закликали Парламент забезпечити розгляд законопроекту вже на цьому сесійному тижні. Таким чином ми знімемо всі загрози щодо зупинення процесів люстрації в Україні”, – наголосив Павло Петренко.

Читайте також:
КСУ нині не ухвалить остаточне рішення щодо закону про люстрацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна