Нацрада під час виборів перевірятиме електронні ЗМІ

 

У четвер, 4 липня, Національна рада телебачення і радіомовлення створила робочу групу, щоби наглядати за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства на позачергових виборах у Верховну Раду.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Робоча група аналізуватиме  інформацію у електронних ЗМІ, пов’язаних з перебігом виборчої кампанії відповідно до законів “Про національну раду з питань телебачення і радіомовлення”, “Про телебачення і радіомовлення” та “Про вибори народних депутатів України”.

Головою відповідної робочої групи члени регулятора обрали заступницю голови Нацради Уляну Фещук.

Також цей дорадчий орган займатиметься розглядом звернень і скарг від юридичних, фізичних осіб і представників політичних партій щодо питань, які пов’язані із діяльністю мовників під час передвиборчої кампанії.

Однак, Нацрада не уповноважена застосовувати жодних санкцій до мовників за виявлені порушення. Натомість інформацію про їх наявність порушень регулятор передаватиме до правоохоронних органів і Центральної виборчої комісії.

Читайте також:
Нацрада оскаржить скасування штрафу для “Інтера” через розпалювання ворожнечі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна