У Мінську на параді марширували військові РФ, які обстрілювали Маріуполь у 2015 році. ВІДЕО

 

У Мінську на параді до Дня незалежності Білорусі взяли участь російські війська, зокрема ті підрозділи, що обстрілювали Маріуполь у січні 2015 року з реактивної системи залпового вогню “Град”.

Як повідомляє “Новинарня“, присутність російських військових підрозділів на параді в Мінську підтвердили в міноборони Білорусі.

“Для участі у параді військ Мінського гарнізону на честь Дня незалежності Республіки Білорусь прибули піший і механізований парадні розрахунки Західного військового округу збройних сил Російської Федерації. Піший парадний розрахунок представлено особовим складом 275-го самохідно-артилерійського полку (275-й САП) 4-ї танкової Кантемирівської дивізії ЗС РФ”, – йдеться в повідомленні міноборони Білорусі.

До складу колони російських військ увійшли ракетні комплекси “Іскандер” і бронетранспортери БТР-82А, а в повітряній частині параду Росію “представили” розвідувально-ударні вертольоти Ка-52.

Як відомо, військовослужбовці 275-го самохідно-артилерійського полку здійснювали обстріл Маріуполя 24 січня 2015 року. У цей день російські підрозділи гатили по мікрорайону “Східний” з ракетних систем залпового вогню БМ-21 “Град”. У результаті цього терористичного акту загинули 29 громадян України, 92 були поранені, серед загиблих і поранених – діти і підлітки.

Крім того, з нагоди свята у Мінську вирішили запустити салют – уламки феєрверку вбили цивільну жінку.

Як повідомили у Слідчому комітеті Білорусі, через вибухи загинула жінка 1955 року народження. Вона спостерігала за салютом на березі річки Свіслоч, а металевий осколок влучив їй у шию.

“Постраждали 4 людини. З них одна жінка отримала травму, не сумісну з життям. Військове відомство висловлює співчуття рідним і близьким загиблої і надасть необхідну допомогу”, – заявили у Міністерстві оборони Білорусі.

Окрім цього, як передає ТСН, очевидці також розповіли і про низку вибитих вікон у будинках, які розташовані неподалік місця запуску салюту.

За словами очевидців, вибухнули кілька зарядів салюту на самому початку. Через вибухи розлетілися металеві осколки, які і вразили людей, які прийшли подивитися на святковий салют.

Як інформувала “Новинарня“, Медведчук забрав у Мінську чотирьох українських заручників з ОРДЛО.

Читайте також:
“Об мене починають ноги витирати”: Лукашенко хоче посилити “миротворчу” роль Білорусі на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна