КСУ нині не ухвалить остаточне рішення щодо закону про люстрацію

 

Конституційний суд України у четвер, 4 липня, не буде ухвалювати рішення щодо конституційності закону про очищення влади (закон про люстрацію).

Про це повідомляє “РБК-Україна”  з посиланням на джерело в КСУ.

Рішення не ухвалять через відсутність частини суддів.

“Зараз неможливо передбачити, чи буде ухвалене рішення КСУ щодо закону про люстрацію. Все залежить від суддів, коли буде достатня кількість голосів для того, щоби зробити це. Вони говорили, що сьогодні буде рішення, а тепер вони кажуть, що сьогодні не буде рішення. Тобто судді навіть самостійно не можуть передбачити це”, — повідомив співрозмовник агентства.

За даними джерела, в КСУ не вистачає голосів суддів.

“Голосування може бути, але це не означає, що може бути рішення. Якщо би були голоси, то рішення було би, розумієте. Зараз немає інформації, що рішення буде. Також не всі судді є поки що. Сьогодні рішення не буде”, — додало джерело.

Також цю інформацію підтвердила голова комітету Верховної ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар за підсумками зустрічі з головою КСУ Наталією Шапталою.

“Донесли настрої, які є сьогодні у людей щодо можливої відміни декомунізації і люстрації. Ключове — розгляд цих питань буде після обіду, і, як нас запевнили, проміжним, без остаточного рішення. Оскільки частина суддів відсутня”, — написала вона в Facebook.

Нагадаємо, біля будівлі Конституційного суду України вранці у четвер, 4 липня, відбувся протест проти скасування закону про люстрацію.

Як інформувала “Новинарня“, у квітні 2019 року Конституційний Суд відклав скасування закону про люстрацію після викриття зустрічі його голови з адвокатом Коломойського.

Читайте також:
Богдан визнав, що підпадає під люстрацію і не може бути прем’єр-міністром

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна