Депутати обрали віцепрезидентів Європарламенту

 

Депутати Європейського парламенту у середу, 3 липня, проголосували за обрання віцепрезидентів законодавчого органу ЄС.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Під час першого туру голосування затвердження отримали 11 з 14 віцепрезидентів: Мейрид Макгіннес (ЄНП, Ірландія), Педро Сільва Перейра (Прогресивний альянс соціалістів і демократів, Португалія), Райнер Віланд (ЄНП, Німеччина), Катаріна Барлі (cоціал-демократи, Німеччина), Отмар Карас (ЄНП, Австрія), Єва Копач (ЄНП, Польща), Клара Добрев (Прогресивний альянс соціалістів і демократів, Угорщина), Діта Хараназова (ALDE, Чехія), Нікола Бер (ліберали, Німеччина), Лівія Ярука (ЄНП, Угорщина) і Хейді Хаутала (Зелені, Фінляндія).

Як повідомляла “Новинарня“, раніше президентом Європейського парламенту на сесії у Страсбурзі обрали італійця Давіда-Марію Сассолі.

63-річний Сассолі тривалий час працював журналістом в Італії, в 2009 пішов у політику і був обраний до Європарламенту від Демократичної партії, яка на той час була при владі в країні.

В 2014 році він знову став євродепутатом від Демпартії і був обраний на посаду віцепрезидента Європарламенту.

Попереднім президентом Європарламенту також був представник Італії – Антоніо Таяні, але він представляв Європейську народну партію.

Обрання соціал-демократа головою ЄП стало частиною великих домовленостей із поділу влади між народниками, СД, лібералами й консерваторами в нових керівних органах Євросоюзу після виборів, що відбулися наприкінці травня. На цих виборах блок ЄНП і СД втратив більшість.

Нагадаємо, президентом Європарламенту міг стати також уродженець України.

Читайте також:
Замість Туска, Юнкера і Могеріні: Євросоюз обрав нових керівників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна