Трамп не виключає удару по Ірану

 

Президент США Дональд Трамп не виключає можливості завдання удару по Ірану.

Про це повідомляє американський канал Fox News, відомий симпатіями до Трампа.

“Президент Трамп, скасувавши військовий удар по Ірану після того, як минулого місяця було збито американський безпілотник, зробив суворе попередження [іранському] режиму”, – йдеться в повідомленні.

За словами глави Білого дому, він “заробив великий капітал”, скасувавши ракетний удар по Ірану, запланований у відповідь на збитий іранськими ППО безпілотник. Однак Трамп зазначив, що “якщо щось все ж має статися, то буде гірше, якщо ми цього не зробимо”. Після чого американський лідер швидко додав: “Але, сподіваюся, що нам не потрібно буде нічого робити”.

Як зазначає Fox, коментарі Трампа прозвучали ще до того, як стало відомо, що Іран перевищив ліміт запасів урану в 300 кг, незважаючи на те, що це обмеження було прописано в загальному всеосяжну плані дій (ЈСРОА) від 2015 року.

Як відомо, в травні Іран офіційно припинив виконання частини зобов’язань за умовами JCPOA і повідомив про це всім сторонам міжнародної угоди, з якої близько року тому вийшли США.

Нагадаємо, 24 червня стало відомо, що на тлі загострення у відносинах між країнами США здійснили кібератаку на ракетні системи Ірану.

Читайте також:
Трамп ввів нові санкції проти Ірану та аятоли через збитий безпілотник

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна