Данилюк порівняв Донбас з анексією Кіпру та каже, що треба зберегти економічні стосунки з РФ

 

Секретар РНБО Олександр Данилюк вважає, що збереження економічних відносин з Російською Федерацією може бути важливим для майбутньої реінтеграції окупованих територій.

Про це він заявив у інтерв’ю журналістам LB.ua.

“Я займався «Мінським процесом», коли працював в адміністрації президента Порошенка. У 2014 році я був прихильником жорстких заходів, спрямованих на обмеження взаємодії з окупованими територіями, але вже в 2016 році, в нових умовах, я прийшов до висновку, що збереження економічних відносин може бути важливим для майбутньої реінтеграції окупованих територій”, – сказав Данилюк.

Секретар РНБО каже, що “зібрав багато інформації” щодо вирішення подібних ситуацій у країнах, де була війна.

“Взяти хоча б анексію Кіпру та існування там так званої Турецької Республіки Північного Кіпру (в 1974 році в результаті міжетнічних чвар націоналісти хотіли приєднати Кіпр до Греції, втрутилася Туреччина, яка оголосила себе гарантом незалежності Кіпру і “туркомовного” населення. Міжнародні інстанції ввели військовий контингент ООН , розділивши “турецький” і “грецький” сектори. У 80-х “турецький” сектор, так звана ТРПК, оголосив незалежність, яку визнали лише Туреччина і Абхазія, – ред.). Зараз лінію розмежування контролює ООН, а в Північному Кіпрі вільно розвивається бізнес. Реальність стала зовсім іншою. Дуже віддалено це нагадує нашу ситуацію“, – сказав Данилюк.

він також додав, що “Мінськ зайшов у глухий кут” і варто починати “розглядати нові варіанти” та “прораховувати наслідки”.

У ході розмови з журналістами Данилюк також сказав, що зустріч Путіна та Зеленського – цілком реальна.

Як інформувала “Новинарня“, Данилюк став керівником координаційного центру кібербезпеки.

Читайте також:
Секретар РНБО Данилюк поїхав під Авдіївку та на Приазов’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна