Безпілотник ОБСЄ збили біля Золотого

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ втратила безпілотний літальний апарат малого радіуса дії, запущений над ділянкою розведення в районі Золотого на Луганщині, після того, як БПЛА обстріляли зі стрілецької зброї.

Про це повідомляється у звіті ОБСЄ, опублікованому в понеділок, 1 липня.

“Удень 29 червня, перебуваючи на південному краю ділянки розведення в районі Золотого, команда Місії виконувала політ БПЛА малого радіуса дії над цією ділянкою. Коли БПЛА пролітав над районом між передовими позиціями Збройних сил України і збройних формувань, орієнтовно за 250 м на південний схід від залізничного мосту і приблизно за 1–2 км на північно-північний захід від місця розташування патруля СММ, команда Місії чула принаймні п’ять черг зі стрілецької зброї орієнтовно за 1–2 км на північно-північний захід (за оцінкою, вогонь було направлено на БПЛА). Відразу після того, як були випущені ці черги, команда СММ втратила контроль над БПЛА”, – йдеться у звіті.

За оцінкою спостерігачів, безпілотник зі стрілецької зброї було підбито, і він упав. Патруль Місії не зміг повернути БПЛА.

Поруч з цим, у звіті СММ ОБСЄ повідомляється про інші випадки глушіння безпілотників місії над окупованою територією Донбасу.

“30 червня під час виконання польоту над районами біля н. п. Пікузи (кол. Комінтернове; непідконтрольний урядові, 23 км на північний схід від Маріуполя) БПЛА СММ малого радіуса дії зазнавав впливу перешкод сигналу (за оцінкою, ймовірно через глушіння)”, – сказано у звіті.

Також 30 червня у двох випадках під час виконання польотів над районами поблизу н. п. Житенко (непідконтрольний урядові, 70 км на схід від Донецька) БПЛА СММ малого радіуса дії зазнавав впливу перешкод сигналу – за оцінкою, ймовірно через глушіння.

Також бойовики не давали шукати і втрачені раніше безпілотними Місії.

Як інформувала “Новинарня“, попереднього разу СММ ОБСЄ втратила БПЛА дальнього радіусу дії біля н.п. Заїченко, що контролюється бойовиками “ДНР”, 27 червня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна