Одну з локацій Sea Breeze 2019 на Чорному морі змінили на вимогу Росії

 

Одну з локацій морського компонента українсько-американських командно-штабних навчань Sea Breeze 2019, які стартують 1 липня на півдні України, довелося змінювати буквально напередодні навчань через попередження з боку Росії.

Про це в понеділок, 1 липня, повідомив під час відкриття навчань командувач ВМС Збройних сил України Ігор Воронченко, передає “Радіо Свобода”

«Напередодні навчань ми отримали повідомлення про закриття однієї з ділянок Чорного моря. Ви дивуєте нас, втім ми звикли до такої поведінки Росії, але ви також дивуєте міжнародних партнерів. Ми змінили район навчань, ми не зобов’язані були діяти саме в тому районі. Будемо укріплювати навички з виконання задач на морі, в повітрі та на суші разом із нашими партнерами», – заявив адмірал.

Керівник навчань від США, командир тактичного з’єднання «65» капітан 1-го рангу Метью Ліман заявив, що, на його думку, найважливішим компонентом навчань цього року є саме ускладнення організації й координація спільних зусиль.

«Ми повинні пам’ятати, що навчання Sea Breez, які розпочинаються сьогодні, готували протягом останнього року. Впродовж цього року представники 19 країн брали участь у плануванні навчань, відвідували Київ та Одесу. В 2019 році вперше в історії навчань братиме участь новий американський катамаран (американське судно забезпечення USNS Yuma, спущене на воду в 2016 році),» – сказав Ліман.

Як інформувала “Новинарня“, 29 червня транспортно-десантний корабель США USNS Yuma увійшов до порту Одеси.   Yuma доставив в Україну підрозділ американських морських піхотинців, які візьмуть участь у міжнародних військово-морських навчаннях Sea Breeze.

У навчаннях Sea Breeze 2019, які стартують 1 липня, візьмуть участь кораблі ВМС США, України, Болгарії, Румунії, Туреччини й Грузії. Загалом у навчаннях буде задіяно близько 900 військовослужбовців.

За легендою навчань у 2019 році, противник намагатиметься заблокувати вихід до моря із річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечити супроводження транспортних цивільних суден через гирло Дунаю до Чорного моря

Читайте також:
ЗСУ анонсують зенітно-ракетні навчання на півдні. Росія вже погрожує

“Тори” і “Буки”: Україна провела стрільби з ракетних комплексів біля Криму. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна