Бойовики у Верхньоторецькому підбили авто поліції й поранили двох “копів”. ФОТО

 

У понеділок, 1 липня, мобільна група української сторони СЦКК провела фотофіксацію за фактом обстрілу населеного пункту Верхньоторецьке Ясинуватського району, що на Донеччині: там постраждали двоє поліцейських, пошкоджено їхнє авто та будівлю у дворі місцевого жителя.

У повідомленні УС СЦКК, що напередодні, близько 23-ї години, під час вечірнього патрулювання селища співробітники патрульної поліції потрапили під обстріл з боку збройних формувань Російської Федерації.

“Офіцери мобільної групи встановили, що вогонь вівся з напрямку окупованої Пантелеймонівки. При цьому окупанти застосували міномети 82-го калібру.

Дві ворожі міни розірвалися всього лише в метрі від патрульного автомобіля. Як наслідок, постраждали двоє поліцейських, а також пошкоджено службове авто. Відомо, що обоє працівників отримали акуботравму та наразі знаходяться в одному зі шпиталів Донеччини”, – повідомляє пресцентр ООС.

Ще одна міна впала на подвір’я місцевого жителя, в результаті чого зруйновано господарську будівлю.

Власник будинку розповів військовим, що обстріл стався пізно ввечері.

Як інформувала “Новинарня“, 1 липня близько 10.50, під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту Водяне на Донеччині, російські окупанти обстріляли санітарний автомобіль 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ. Бойовики поцілили у санітарний автомобіль“Хаммер” з ПТКР.
В результаті прямого влучання протитанкової керованої ракети один військовослужбовець (Сергій Майборода) загинув на місці. Ще двоє – отримали поранення. Одна з поранених, медик Ірина Шевченко, невдовзі померла у шпиталі.

Читайте також:
“Вирви на соняшниковому полі”. Бойовики накрили Новолуганське зі 152-го калібру

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна