ЦВК зареєструвала партію Саакашвілі на вибори

 

Центральна виборча комісія зареєструвала партію “Рух нових сил Михайла Саакашвілі” для участі в дострокових виборах до Верховної Ради.

Про це ввечері 29 червня повідомила пресслужба партії.

“На засіданні ЦВК постановили зареєструвати “Рух нових сил Михайла Саакашівілі” в багатомандатному та одномандатних виборчих округах для участі у позачергових виборах до ВРУ”, — йдеться в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, 23 червня Центрвиборчком відмовив у реєстрації кандидатів у народні депутати, включених до виборчого списку партії “Рух нових сил” Михеїла Саакашвілі. У ЦВК зазначили, що указ президента України про позачергові вибори до ВР був виданий 21 травня, отже, розгляд 8 травня 2019 року на засіданні ради партії “РНС” питань, пов’язаних з участю в позачергових виборах, не міг бути здійснений.

24 червня активісти “РНС” протестували біля Центрвиборчкому з вимогою зареєструвати їхній список.

25 червня Шостий апеляційний адміністративний суд міста Києва скасував постанову ЦВК до партії Саакашвілі та зобов’язав повторно розглянути подані політсилою документи.

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук на брифінгу 26 червня заявила, що Верховний Суд поставить юридичну крапку у суперечці навколо відмови реєструвати кандидатів “Руху нових сил”. За словами Сліпачук, рішення суду щодо зобов’язання повторного розгляду реєстрації партії “РНС” не відповідає положенням законодавства про партії, тому комісія подала касаційну скаргу.

У ніч на 29 червня Верховний Суд відхилив апеляцію ЦВК.

Після реєстрації списку “РНС” Центрвиборчком буде змушений проводити нове жеребкування порядку партій у виборчому бюлетені.

Читайте також:
ЦВК провела жеребкування: ПОРЯДОК ПАРТІЙ У БЮЛЕТЕНІ

Раніше Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про те, що сам Михеїл Саакашвілі має право балотуватися до ВР, незважаючи на тривалу відсутність в Україні.

29 травня президент Володимир Зеленський повернув Михеїлу Саакашвілі українське громадянство, після чого той повернувся в Україну і поновив активну політичну діяльність.

Читайте також:
Саакашвілі став на облік у військкоматі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна