Порушення принципу “нічого про Україну без України” – частина російського реваншу, – Порошенко

 

Те, що перед зустріччю президентівна саміті G20, де обговорювалися питання щодо України, позиції Заходу не були узгоджені з нашою країною є дуже “тривожним дзвінком”.

Про це заявив екс-президент України Петро Порошенко під час передвиборчого виступу в Тернополі у п’ятницю, 28 червня.

“Сьогоднішня зустріч президентів США та Росії на саміті “Великої двадцятки” в Японії – перша, перед якою ніхто так і не подзвонив до Києва. І відсутність дзвінка – це дуже тривожний дзвінок усім нам, а не лише новій владі”, – зазначив Порошенко.

За його словами, порушення принципу “нічого про Україну без України” – частина російського реваншу.

“Ми тримали його (цей принцип) протягом п’яти років, щоб нікому і на думку не спало про щось про нас і без нас домовитися з Кремлем. Перед будь-якими контактами з Москвою наші європейські та американські партнери узгоджували позицію з нами. А потім детально інформували нас, як на даний момент почуваються вавки в голові у Путіна”, – розповів Порошенко.

А зараз, додав президент 2014-2019 років, “долю України обговорюють скрізь у світі, тільки без України”. На його думку, “це знову повернення у 2013 рік”.

Порошенко назвав “приниженням України” намагання домовитися з Росією за спиною нашої країни.

Нагадаємо, 28 червня з’явилося інформація, що країни ЄС і Росія нібито домовилися щодо повернення росіян у ПАРЄ та звільнення українських моряків без повідомлення про це української сторони.

Читайте також:
Меркель і Макрон домовилися з Путіним про нову роботу в “нормандському форматі”

Путін каже, що Трамп зробив тему українських моряків однією з пріоритетних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна