Протягом липня Росія відновить постачання скрапленого газу в Україну

 

Міністерство економічного розвитку РФ у повному обсязі задовольнило заявки компаній “Роснефть” і “Лукойл” на поставку скрапленого газу в Україну протягом липня.

Про це з посиланням на заяви трейдерів, які мають контракти з трейдерами цих виробників, повідомляє видання enkorr.

“У випадку з “Роснефтью”, її квота на липень повністю відповідає тому, що передбачено в дозволі ФСТЕК”, – повідомив співрозмовник.

Нагадаємо, що за наявною інформацією, квота становить 43 тис. тонн.

Очікується, що компанія “Укренерджі”, яка є постачальником ресурсу “Лукойлу”, чекає на липень поставку 15 тис. тонн.

Крім того, російські держоргани в повному обсязі задовольнили заявки казахських виробників на транзитні поставки ЗВГ в Україні.

“Обсяг транзиту очікується на рівні 30-35 тисяч тонн”, – повідомило знайоме з ситуацією джерело. За його словами, йдеться про обсяг “Тенгизшевройл”.

На думку учасників ринку, конфігурація затверджених на липень поставок повністю забезпечить потреби України в імпортному ЗВГ.

Водночас є побоювання, що через ремонтні роботи на Локосовском ГПЗ “Лукойлу”, може скоротитися постачання ЗВГ компанією в Україну.

Нагадаємо, що цей ГПЗ є основним постачальником широкої фракції легких вуглеводнів для Пермського НПЗ компанії, з якого здійснюються відвантаження на адресу “Укренерджі”.

Як інформувала “Новинарня“, Німеччина вимагала від Росії продовження транзиту газу через Україну.

Читайте також:
СБУ затримала чоловіків, що продавали газ із Росії в ОРДО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна