Порошенко про рішення суду в Києві: “Завтра вони перейменують Україну в УРСР”

 

Голова партії “Європейська солідарність”, екс-президент Петро Порошенко обурений рішенням Окружного адміністративного суду Києва, який скасував перейменування проспектів Московського й Ватутіна в Києві на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.
Лідер партіїзв’язався із керівництвом фракції “Солідарність” у Київраді, щоб міські депутати ще раз проголосували за перейменування вулиць.

Про це Порошенко заявив під час Форуму регіонального розвитку у Трускавці в середу, 26 червня, інформує прес-служба “ЄС”.

“Я зв’язався з керівництвом нашої фракції у Київраді, звернувся з проханням, щоб на першу сесію Київради було винесене питання щодо перейменування, ми ще раз прийняли рішення і дали по руках цим горе-суддям, які думають, що завтра вони перейменують Україну в Українську Радянську Соціалістичну Республіку. Ніхто цієї можливості не дасть, ніхто реваншу не пропустить. Українські Герої – це символ, ми їх будемо захищати так, як захищаємо Українську державу”, – заявив Петро Порошенко.

Екс-президент зазначив, що рішення ухвалював суд, який не встигли реформувати, а судді не пройшли необхідну процедуру перевірки.

“То не суддя: в нереформованому Київському окружному суді ні він, ні весь колектив суду не ходив ні на атестації, ні на іспити. А сьогодні він приймає рішення про скасування назв вулиць у Києві. Вони повертають комуністичні назви, дійдуть до того, що будуть ідоли Лєніна повертатися знову на українські вулиці в селах, селищах, містах. Вони забезпечують повернення з-за кордону злочинців епохи Януковича – ми точно цього не дозволимо зробити”, – підкреслив лідер “ЄС”.

“В цих умовах наша команда буде боронити створення демократичного фундаменту української державності, чим ми й займалися ці п’ять років. Хочу запевнити – і в мене, і у всієї нашої команди буде достатньо ресурсів і можливостей, щоб впливати на цей рівень політики”, – наголосив Порошенко.

Як інформувала “Новинарня“, 25 червня  Окружний адміністративний суд міста Києва скасував рішення Київради про  перейменування проспектів Московського й Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича.
26 червня київський міський голова Віталій Кличко заявив, що готується апеляція на рішення Окружного адмінсуду, і що на наступній сесії Київради “ми, за процедурою, ще раз ухвалимо рішення про відповідне перейменування радянських проспектів”.

Читайте також:
В’ятрович: Не зли(й) Бандеру

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна