Артдуель під Горлівкою: “Азов” зафіксував і вразив російський “Зоопарк-1”. ВІДЕО

 

У зоні проведення ООС в районі Світлодарської дуги (Донецька область) бійці полку Нацгвардії “Азов” зафіксували та підбили російську радіолокаційну станцію артилерійської розвідки та цілевказання 1Л259 “Зоопарк-1”.

Про перебіг бою та артдуелей, що відбулися в неділю, пресслужба ОЗСП “Азов” повідомила в середу, 26 червня.

“23 червня бійці підрозділу вразили російський комплекс розвідки. При спробі завдати вогневого ураження по позиціях полку “Азов” з використанням ствольної артилерії калібру 122 мм та 152 мм засобами технічної розвідки “Азову” було визначено, що противник здійснює коригування з використання комплексу артилерійської розвідки і коригування “Зоопарк-1″ російського виробництва. Цей комплекс є контрбатарейним сучасним радаром, який виробляється в Російській Федерації і постачається виключно з території цієї держави”, – йдеться а повідомленні.

“Цей комплекс є дуже рідкісним, навіть у Російській Федерації на озброєнні їх перебуває дуже мало. Найголовніше те, що він дозволяє коригувати артилерію за будь-яких погодних умов без використання БПЛА і завдавати досить точних уражень”, – інформує ОЗСП.

За словами азовців, після виявлення “Зоопарку” в небо був піднятий безпілотник, який підтвердив роботу станції з околиць окупованої Горлівки. Було зафіксовано, що антена комплексу перебуває в бойовому положенні. Після чого засобами “Азову” було завдано вогневого ураження по вказаному комплексу.

За даними полку “Азов”, “Зоопарк-1” у бойовому положенні (з розгорнутою антеною під час коригування) за весь час АТО/ООС був визначений вперше.

“Вперше саме силами «Азову» були отримані документальні підтвердження, фотографії та відео його роботи”, – сказано в повідомленні.

За даними з соцмереж, під час бою “Азов” уник втрат у людях і техніці. “Зоопарк” був виведений з ладу близькими розривами, але, оскільки комплекс змонтований на тягачі МТЛБ, він зумів відійти своїм ходом.

Як інформувала “Новинарня“, за даними розвідки, оприлюдненими пресцентром штабу ООС, 24 червня трьох окупантів було поранено, знищено БПЛА противника та пошкоджено радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби “Зоопарк”.

Читайте також:
На Донбасі військові збили російський безпілотник “Елерон”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.