В Україні на третину дорожчають біометричні паспорти

 

В Україні дорожчає оформлення паспортів з безконтактним електронним носієм.

Як інформує пресслужба Державної міграційної служби України, з 1 липня оформлення паспортів подорожчає на 30%.

Ідеться про паспорт громадянина України (ID-карта), паспорт громадянина України для виїзду за кордон, біометричні посвідчення для іноземців – на тимчасове та постійне проживання. Зміниться також вартість бланків документів з безконтактним електронним носієм та оформлення низки інших документів, якими документують іноземців та осіб без громадянства в Україні.

Таким чином, вартість виготовлення ID-картки строком до 20 робочих днів зросте з 279 грн до 345 грн. (126 грн. – вартість адмінпослуги та 219 грн. – вартість бланка).

Вартість нетермінового паспорта тепер становитиме 682 грн замість 557,32 грн, а термінового (оформлення за 3-7 днів) – 1034 грн, а не 810,32 грн, як досі.

У ДМСУ зазначають: вартість оформлення документів підвищується вперше, починаючи з 2016 року.

“За підрахунками експертів, таке підвищення збільшить надходження до місцевих бюджетів у 2019 році на близько 200 млн грн, які буде спрямовано, зокрема, на виконання програм місцевого значення”, – сказано в повідомленні.
Адже, відповідно до ст. 20 Закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”, гранична вартість адміністративних послуг залежить від розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року. При цьому кошти, отримані як частина адміністративного збору спрямовуються до місцевих бюджетів.

Також у ДМСУ звертають увагу громадян, які вже здійснили оплату адміністративного збору з метою отримання послуги, але не встигли оформити документ до 30 червня 2019 року: для таких осіб передбачено можливість здійснити доплату для отримання адміністративної послуги.

Читайте також:
Міграційна служба дозволила оформлювати заявки на біометричний паспорт онлайн

Відповідь скептикам: в Україні видали 10-мільйонний біопаспорт. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна