Трамп говоритиме з Путіним про полонених моряків ВМСУ на саміті G20, – Тейлор

 

Президент США Дональд Трамп порушить питання українських заручників в РФ на полях саміту “Великої двадцятки”, який пройде 28-29 червня в японській Осаці.

Про це повідомив тимчасово повірений у справах Сполучених Штатів в Україні Вільям Тейлор, передає “РБК-Україна”.

За його словами, глава Білого дому має говорити з президентом РФ Володимиром Путіним про звільнення українських військовополонених моряків, захоплених у листопаді 2018 року.

“Якщо ця зустріч відбудеться, то це дуже зручна нагода від президента Трампа та інших політиків порушити питання щодо незаконно утримуваних українських заручників, українських моряків і щодо їхнього звільнення. Я сподіваюсь, що багато світових лідерів піднімуть ці питання у розмові з Путіним”, – заявив Тейлор.

Він такоє зазанчив, що наразі дата зустрічі президентів України та Сполучених Штатів Америки Володимира Зеленського та Дональда Трампа не визначена, як і її порядок денний.

Як відомо, саме цими днями спливає термін дії виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо звільнення Росією 24 українських моряків та трьох суден. Однак замість цього ФСБ Росії продовжує кримінальне переслідування і хоче посадити полонених на 6 років, а катери “Нікополь”, “Бердянськ” і судно “Яни Капу” зникли з порту Керчі.

Читайте також:
На зустрічі зі ЗМІ Зеленський просив “не хитати човен”, бо за два тижні будуть звільнені полонені моряки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.