30 разів ударив ножем та втопив у Вирлиці: прокуратура Києва висунула підозру чоловікові за вбивство 9-річного племінника

оновлено

Київські правоохоронці затримали 30-річного чоловіка та повідомили йому про підозру за фактом жорстокого вбивства дев’ятирічного Захара Черевка. Зловмисник визнав провину й був арештований судом.

Про це в понеділок, 24 червня, інформує прес-служба прокуратури міста Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік вчинив вбивство з метою помсти своєму брату та його цивільній дружині.

Як випливає з даних ЗМІ й прокуратури, 22 червня дядько (брат цивільного чоловіка матері Захара) виманив хлопчика з квартири по вулиці Вербицького, провів до озера Вирлиця, вбив і втопив тіло біля берега.

“Увечері 22 червня, реалізуючи свій злочинний умисел, вбивця дочекався хлопчика біля його місця проживання та запросив до озера Вирлиця разом покупатися, на що той погодився. Прийшовши на берег озера, чоловік підійшов до хлопчика ззаду та почав наносити численні хаотичні удари ножем в область шиї, спини та тулуба, нанісши близько 30 ударів. Після чого молотком, який заздалегідь приготував, зловмисник спричинив дитині декілька ударів в область голови. У зв’язку із отриманими травмами хлопчик загинув на місці”, – повідомляють у прокуратурі.

З метою приховати сліди злочину вбивця прив’язав до ніг жертви камінь і затягнув тіло у воду.

Тіло хлопчика знайшли на наступний день, по обіді 23 червня.

На озері Вирлиця до вечора працювали поліцейські, медики, криміналісти, слідчі – проводили слідчий експеримент.

Захар Черевко

Чоловіку, який підозрюється у вчиненні цього тяжкого злочину, інкримінується п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини).

Місцева прокуратура готує клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене підозрюваному загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

ОНОВЛЕНО. У Дарницькому районному суді зловмисник визнав свою провину в злочині.

У своєму клопотанні прокурор просив суд застосувати відносно підозрюваного найсуворіший запобіжний захід, а саме – тримання під вартою без альтернативи.

Фото: пресслужба прокуратури Києва

Суд, заслухавши доводи сторін та зваживши на важкість вчиненого злочину, задовольнив клопотання прокурора, обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, без альтернативи.

Читайте також:
За убивство патрульних у Дніпрі екс-“торнадівця” засудили до довічного ув’язнення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна