Путін скасував заборону на транзит українських товарів автомобілями й залізницею

 

Президент Росії Володимир Путін скасував заборону на транзит українських товарів по території РФ у треті країни, що діяла три з половиною роки.

Про це йдеться в указі російського президента, підписаному в понеділок, 24 червня.

Згідно з документом, товари з України можуть перевозитися автомобільним і залізничним транспортом. Транзит буде дозволено “при забезпеченні простежуваності із застосуванням пломб на підставі технології ГЛОНАСС, а також при наявності у водіїв, які здійснюють перевезення, облікових талонів”.

Зміни набудуть чинності з 1 липня.

Як відомо, Росія з 1 січня 2016 року ввела заборону на транзитні автомобільні і залізничні перевезення з України, а також на перевезення товарів, включених у санкційний список.
На думку української сторони, ця заборона є невиправданою і носить дискримінаційний характер. Зокрема, Росія цією забороною порушила зобов’язання, взяті в рамках Світової організації та Договору про зону вільної торгівлі.

У лютому 2016 року українські активісти блокували транзитні вантажівки з російськими номерами на території Західної України.

Читайте також:
Україна програла Росії транзитну суперечку в СОТ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна