Прем’єр-міністр Британії підтримала повернення делегації РФ у ПАРЄ

 

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей підтримала повернення права голосу російській делегації у ПАРЄ, заявивши, що збереження РФ у Раді Європи “дозволить покарати Росію за порушення нею прав людини”.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це Мей заявила під час виступу перед депутатами Палати громад.

Відео виступу у своєму “Твіттері” оприлюднило посольство України в Об’єднаному Королівстві.

Під час дебатів один з депутатів запитав Мей, чи не непокоїть її повернення російській делегації права голосу  у ПАРЄ в той час, як РФ продовжує окупацію Криму, а громадянам РФ лише днями висунули підозри у справі про збиття літака рейсу MH17.

“Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму Росією”, – насамперед запевнила Мей.

Вона додала, що у Раді Європи існують розбіжності щодо Росії та зауважила, що РФ не сплачує свої внески в РЄ. Проте, на переконання британської прем’єрки, членство РФ у Раді Європи все ж необхідно зберегти.

“Причина в тому, що членство Росії в цій організації є одним з небагатьох доступних способів міжнародного співтовариства притягнути Росію до відповідальності за порушення нею прав людини“, – заявила очільниця британського уряду.

Посольство України відреагувало на заяву британської прем’єрки, зауваживши, що РФ повинна поважати європейські цінності та міжнародне право перед тим, як повертатися до ПАРЄ, а не навпаки.

“Повернення Росії до ПАРЄ, на жаль, не допоможе звичайним російським громадянам, оскільки Путін не поважає верховенство права”, – додали в українському посольстві.

Як писала “Новинарня“, в ніч на вівторок Парламентська асамблея Ради Європи може ухвалити резолюцію, яка дозволить делегації Росії повернутися, всупереч опору України та її нечисленних союзників у ПАРЄ.

Читайте також:
В МЗС Франції хочуть повернути російську делегацію в ПАРЄ. Про Україну не згадують

Президент ПАРЄ порушила регламент, щоб швидше повернути делегацію РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна