Парубій закликав НАТО надати України підтримку на морі і сигнал про неминуче членство

 

Надати Україні статус партнера НАТО з розширеними можливостями і забезпечити постійну присутність сил Альянсу в Чорному морі – до цього закликав голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час засідання Міжпарламентської ради “Україна – НАТО” у Львові в понеділок, 24 червня.

“Україна повинна отримати дуже чіткий сигнал, що членства не тільки можна буде досягнути, коли будуть виконані всі критерії, а що членство є неминучим на шляху інтеграції України в НАТО і, власне, тим важливим сигналом могло бути надання Україні плану дій щодо членства в НАТО”, – сказав Пабубій.

“Я можу сказати напевно, що незважаючи на результати парламентських виборів, Українська держава буде непохитно йти шляхом до вступу України в НАТО”, – додав спікер ВР.

За його словами, Парламентська Асамблея НАТО протягом останніх років була одним із фундаментів для підтримки України на міжнародній арені.

“Я згадую ті часи, коли в лютому 2014-го року вже горіли барикади Майдану, делегація Парламентської Асамблеї приїхала на Майдан і разом зі мною проходила по барикадах. Тоді це був неймовірно потужний сигнал для усього світу  на підтримку Майдану та перетворення до європейського напрямку України», – сказав Парубій.

“Ми не маємо права і не можемо звернути з того шляху, який не просто дасть шанс і змогу для України, а стане гарантією безпеки нашої держави, – сказав голова Верховної Ради про вступ до Альянсу. – І тому Україна використовує всі засоби, і зокрема, парламентські, щоб той день наблизити”.

За словами Андрія Парубія, той факт, що весняна ПА НАТО наступного, 2020-го, року буде проходити в Києві, є “неймовірно важливим і потужним сигналом”, адже парламентські асамблеї дуже рідко проходять не в одній з країн-членів НАТО.

Читайте також:
Київ уперше в історії прийме сесію Парламентської асамблеї НАТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна