На Луганщині ДПСУ затримала російського екс-зека, який приїхав воювати зі США

 

Прикордонники зі складу Об’єднаних сил затримали громадянина Російської Федерації – злодія-рецидивіста, який намагався потрапити до лав незаконно збройних формувань.

Про це в понеділок, 24 червня, повідомив пресцентр ООС.

Зазначається, що прикордонники Луганського загону Державної прикордонної служби України зі складу операції ООС затримали громадянина РФ за спробу порушення державного кордону України.

“Інформацію про можливе порушення кордону правоохоронці отримали від дільничного інспектора. До ймовірного місця правопорушення відразу висунувся прикордонний наряд . В результаті було затримано 40-річного громадянина Російської Федерації, який мав при собі лише військовий квиток.
Під час фільтраційних заходів правоохоронцями було встановлено, що чоловік є уродженцем міста Воронеж Російської Федерації. Правопорушник розповів, що неодноразово відбував покарання в місцях позбавлення волі на території Росії за грабіж та крадіжку. А приблизно в травні 2019 року у нього виник конфлікт з кримінальним авторитетом. У зв’язку з цим він вирішив вдатися до втечі, та мав намір потрапити до так званої «ЛНР» та вступити в лави незаконних збройних формувань, щоб брати участь у збройному конфлікті РФ з США”, – ідеться в повідомленні.

Кримінальник пояснив, що “США здійснюють керівництво Україною” – такі висновки він зробив під впливом російського телебачення.

“Стосовно затриманого громадянина РФ складено адміністративні матеріали за спробу порушення державного кордону. Вживаються заходи щодо прийняття подальшого правового рішення”, – зазначили в ДПСУ.

Читайте також:
Рада криміналізувала незаконний перетин кордону “з антидержавною метою”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна