Омбудсмен вимагає терміново перевести Бекірова із СІЗО в лікарню через епідемію кору

 

У Сімферопольському СІЗО, де утримують кримськотатарського активіста Едема Бекірова, почалася епідемія кору.

Про це повідомила у “Фейсбуці” Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, хворих на кір із СІЗО переводять у медсанчастину, де перебуває Бекіров. Сам активіст не хворий на кір, але “через відсутність імунітету ймовірність його зараження дуже висока”.

З огляду на критичний стан здоров’я Едема Бекірова, його подальше перебування в СІЗО вкрай небезпечне“, – наголошує Денісова.

За словами українського омбудсмена, вона звернулася до уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової з проханням “на виконання рішення Європейського суду з прав людини невідкладно госпіталізувати Едема Бекірова в лікарню нетюремного типу“.

Напередодні адвокат Бекірова Олексій Ладин заявив, що його підзахисному, в якого цукровий діабет, провели “неналежне медичне обстеження”.

За даними захисників, Бекірова вивозили на короткострокове обстеження, аби не виконували рішення ЄПСЛ, яке Росія досі ігнорує.

Раніше старший слідчий кримського управління Федеральної служби безпеки Росії Іван Романець, незважаючи на рішення ЄСПЛ, заявив про відмову госпіталізувати Бекірова.

Як повідомляла “Новинарня“, російські силовики затримали та арештували кримськотатарського активіста Едема Бекірова 12 грудня 2018 року на адмінкордоні з окупованим Кримом.
Бекірова утримують у Сімферопольському СІЗО у справі про “зберігання і передачу вибухонебезпечних речовин і патронів”.
У Бекірова – І група інвалідності, він страждає від важких хвороб. Неодноразово з’являлися повідомлення, що стан Едема погіршується.
6 червня окупаційний суд у Криму  продовжив арешт Бекірову ще на два місяці. Він залишиться під арештом до 12 серпня 2019 року.

Читайте також:
Політв’язня Бекірова терміново вивезли до лікарні, – донька

“Людина помирає”. Співкамерник схопленого окупантами кримського активіста Бекірова розповів про його стан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна