Грицак розповів про зустріч з Бакановим та Зеленським

 

Після інавгурації президента Володимира Зеленського у голови СБУ Василя Грицака було кілька зустрічей.

Про це Грицак розповів у інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

Зазначається, що голова СБ проінформував новоспеченого президента про оперативну обстановку, доповів про виклики та загрози державній безпеці України, про напрацювання Служби.

“Акцентував увагу президента України, що діючий склад СБУ мотивований на недопущення російського реваншу в Україні. Володимир Зеленський запевнив у незмінності пріоритетів СБУ у захисті нашої країни від російської агресії. Звичайно, обговорювали і передачу справ після прийняття Верховною Радою рішення про мою відставку, й інші питання”, – розповів Грицак.

Під час зустрічей була й офіційна частина, і “людське спілкування”, запевнив Грицак та висловив сподівання, що в результаті ротацій керівників у Службі все ж буде “збережений кадровий потенціал професіоналів-патріотів”.

Також Грицак розповів про зустріч із т.в.о. голови СБУ Іваном Бакановим.

“Ми декілька разів обговорювали найбільш гострі питання в оперативній обстановці, я надав йому певні рекомендації і поради. Для нього зараз дуже складний час: він особисто розуміє, що відсутність попереднього досвіду роботи в СБУ має як свої плюси, так і несе серйозні ризики. Поки ще зарано оцінювати його перші кроки як керівника Служби, хоча, як людина, Баканов справив на мене позитивне враження”, – резюмував Грицак.

Запитання журналіста про те, чому не віддав честь Зеленському під час інавгурації, Грицак відмовився коментувати.

Як інформувала “Новинарня“. парламент не підтримав звільнення Грицака з посади голови СБУ.

Читайте також:
Протягом року СБУ запобігла 28 терактам, – Грицак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна