Голова Військового комітету ЄС їде на Донбас

 

Голова Військового комітету Європейського Союзу генерал Клаудіо Граціано відвідає схід України.

Як йдеться у повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ України, Граціано в рамках свого візиту в Україну 20-22 червня 2019 року зустрівся з заступником Міністра закордонних справ України Єгором Божком.

У рамках першого візиту голови Військового комітету ЄС в Україну учасники зустрічі обговорили актуальні питання розвитку співробітництва у форматі Україна-ЄС у контексті Спільної політики безпеки та оборони ЄС, налагодження прямих контактів по лінії оборонних відомств.

«Ваш візит в Україну в якості голови ВК ЄС є символічним, саме тому є важливим політичним сигналом підтримки України з боку ЄС, що свідчить про готовність поглиблювати співробітництво у оборонній та військовій сферах з українською стороною», – підкреслив Божок.

Своєю чергою, Граціано підтвердив підвищену увагу Військового комітету ЄС до розвитку ситуації на Донбасі та в акваторіях Азовського та Чорного морів.

«Саме для ознайомлення з військово-оперативною ситуацією я приїхав в Україну та відвідаю східні регіони і проведу зустрічі з посадовими особами Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ та керівництвом Операції об’єднаних сил», – зазначив Голова ВК ЄС.

Читайте також:
Голова МЗС Німеччини відвідав Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна