У центрі Чернігова археологи випадково знайшли давньоруське поховання

 

На проспекті Перемоги в центрі Чернігова археологи виявили давньоруське поховання ХІІ століття та залишки стародавніх будівель.

Про це на своєму сайті повідомив Національний архітектурно-історичний заповідник “Чернігів стародавній”.

“Розкопане поховання відноситься десь до ХІІ століття. Біля нього виявлені сліди паркану й будівель того ж періоду”, – розповів археолог Ігор Ігнатенко.

За його словами, розкопки були ініційовані ним на ділянці, де без погодження з організаціями охорони пам’яток проводилися земляні роботи з переукладання тротуарів. Задля досліджень їх призупинили.

Під час розкопок археологи встановили, що на цьому місці (напроти Центрального ринку) у Х ст. знаходився могильник, ймовірно курганного типу. А в XIII ст. тут існувала житлова чи господарча забудова.

На місці, де стояли ті будівлі, дослідники виявили уламки скляних браслетів, намистинку та багато фрагментів посуду XIII ст.

Як інформувала “Новинарня“, у Києві на Подолі археологи знайшли вулицю XVII-XVIII століть.

Читайте також:
Росія вивезла з окупованого Криму понад мільйон археологічних артефактів, – МінТОТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна