Зеленський не вказав законних підстав для звільнення Луценка, – комітет ВР

 

Голова комітету Верховної ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін у вівторок, 18 червня, заявив, що у поданні президента України Володимира Зеленського щодо звільнення генерального прокурора Юрія Луценка не вказані законні підстави для звільнення очільника ГПУ.

Зокрема, не наведені висновки Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП), передає “5 канал”.

“Є два виходи по питанню розгляду подання щодо зняття, звільнення генерального прокурора. Перша – генеральний прокурор звільняється з адміністративної посади указом президента за згодою Верховної Ради у зв’язку з поданням заяви. Він її не подав. І друге – на підставі подання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів або Вищої ради правосуддя… Тому, ну немає КДКП висновків. Ні президент не зробив запиту, ні голова Верховної Ради не запросили”, – зазначив Кожем’якін.

Сам же Луценко раніше заявляв, що піде у відставку. Але після виборів до Верховної Ради.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно президент Володимир Зеленський вніс подання на звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора.

Читайте також:
Луценко говорив з Зеленським дві години в офісі коміків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна