У Криму винесли вирок у справі захопленого капітана українського судна ЯМК-0041

 

Підконтрольний РФ Балаклавський районний суд окупованого Севастополя виніс вирок капітану українського судна ЯМК-0041 Віктору Новицькому, затриманому російськими силовиками у травні 2018 року.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС.

“Визнати винним, призначити покарання у вигляді визначеної суми 550 тис. рублів”, — оголосив рішення суд.

Повідомляється, що суд скасував виплату штрафу з огляду на те, що українець провів півроку в СІЗО – із травня по листопад 2018-го.

Крім того, за інформацією видання, суд ухвалив в рамках цивільного позову стягнути в рахунок шкоди 439 тис. рублів за нібито “завдані збитки водним ресурсам Росії”.

Після оголошення вердикту капітан відмовився спілкуватися з представниками ЗМІ.

Як відомо, ФСБ Росії 4 травня 2018 року повідомила про затримання українського судна ЯМК-0041 за нібито незаконний рибний промисел у територіальних водах РФ. Судно арештували. Проти капітана Віктора Новицького порушили кримінальну справу про браконьєрство. У рибалок вилучили кілометри сіток і рибу. Судно і екіпаж з п’яти громадян України доставили до окуповного Криму. Умови їх утримання були скрутними.

У жовтні екіпаж ЯМК-0041 звільнили і відпустили в Україну, де-факто в обмін на екіпаж судна “Норд”.

У лютому капітан “Норда” Горбенко виїхав до Криму без обміну.

У Держприкордонслужбі України зазначили, що судно мало дозвільні документи на вилов риби в межах 12-мильної морської зони.

Читайте також:
Моряка із затриманого в Криму судна ЯМК-0041 відпустили в Очаків через смерть матері

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна