Глава ОБСЄ Лайчак назвав кроки для врегулювання ситуації на Донбасі

 

Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі Мирослав Лайчак і міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорили дев’ять кроків врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це Лайчак заявив у Києві в четвер, 13 червня, передає “РБК-Україна”.

Також ці кроки по врегулюванню ситуації на Донбасі Лайчак обговорював з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

“Під час свого першого візиту я підготував дев’ять конкретних заходів або кроків, які я сьогодні обговорював з Павлом Клімкіним. Також раніше ці самі кроки я обговорював з міністром Лавровим. Серед них — ремонтні роботи в Станиці Луганській, захист об’єктів цивільної інфраструктури, проведення розмінування в гуманітарних цілях, відкриття додаткових пунктів в’їзду-виїзду, обмін утримуваними особами, відновлення пасажирського сполучення через лінію дотику…”, — розповів Лайчак.

Він зазначив, що першим кроком до врегулювання ситуації на Донбасі повинно бути припинення вогню.

“На жаль, з моменту мого першого візиту в січні в Україні мало що змінилося з обох сторін лінії зіткнення”, — додав він.

Раніше представники Тристоронньої контактної групи на засіданні в Мінську домовилися розробити механізм покрокового припинення вогню на Донбасі.

Робоча група з питань безпеки до 19 червня повинна розробити новий механізм.

Сторони домовилися про розведення сил у Станиці Луганській. Протягом семи днів на цій ділянці повинен настати режим тиші.

Читайте також:
ТКГ в Мінську: замість начальника Генштабу Хомчака Зеленський делегував генерала з ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна