“Едельвейси” вже вдома: у Коломиї зустріли з фронту воїнів 10 огшбр. ФОТО

 

У Коломиї Івано-Франківської області урочисто зустріли воїнів 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”, які повернулися на ротацію з району проведення операції Об’єднаних сил.

На центральну площу Коломиї прийшли сотні людей, очільники міста, району та області, представники духовенства, повідомляє “АрміяInform”.

Бійців особисто привітав командувач ОК “Захід”, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Це вже була третя ротація бригади в район проведення ООС. На цей раз “Едельвейсам” доручили оборону однієї з найважчих ділянок: Кримське, Новотошківка, Жолобок.

Бригада охороняла рубежі в Попаснянському і Новоайдарському районах Луганської області ще з осені 2018 року.

Щодня російсько-терористичні війська обстрілювали позиції прикарпатців з важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. За час цієї ротації бригада втратила десятьох воїнів…

За мужність і бойову звитягу “прикарпатці” отримали багато нагород від президента, міністра оборони, керівників області та духовенства.

10-та бригада відома також своїм креативом: на Різдво бійці записали привітальний відеоролик із командиром взводу Глібом Бабічему ролі Санта-Клауса, до дня народження Тараса Шевченка читали на відео в окопах його вірші, напередодні Великодня замість яйця розмалювали як писанку танк.

“Ми горді тим, що служимо в такій бригаді. Я хочу, щоб вся громада, яка підтримувала нас на фронті знала — ми стояли, стоїмо і будемо стояти на захисті Батьківщини. Нам не потрібно нічого, крім нашої перемоги і ми здобудемо її”, — наголосив командир бригади, Герой України, полковник Василь Зубанич.

 

Одразу після урочистостей бійці бригади отримали заслужені відпускні квитки. Через певний час вони знову повернуться до своєї бригади, щоб разом, після ретельної підготовки, вийти до району проведення ООС.

Читайте також:
Kozak System записали гімн 10-ї бригади ЗСУ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна