У ЄС готують рішення про невизнання російських паспортів для українців, – ЗМІ

 

Лідери країн-членів ЄС під час саміту, запланованого на 20-21 червня, оголосять про невизнання паспортів, які Росія незаконно видає українцям на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив на своїй сторінці у Twitter кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.

“Досить багато про Росію в проекті висновків EUCO. Заклик звільнити 24 моряків, захоплених біля Керченської протоки, невизнання незаконно виданих російських паспортів і заклик до відновлення переговорних зусиль для реалізації Мінських угод”, — написав він.

Як повідомляла “Новинарня“, президент РФ Володимир Путін підписав указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”.
У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Читайте також:
Окупанти на Донбасі активізували “паспортизацію”, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна