“Два прем’єри – забагато”: у МЗС пояснили своє повідомлення про Молдову

 

У МЗС України пояснили, чому одночасно називають прем’єр-міністрами колишнього главу уряду Молдови Павла Філіпа та очільницю нового уряду Майю Санду.

Про це йдеться у коментарі заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара на сторінці у Facebook.

“Два прем’єри – це забагато. І писати про обох в одному повідомленні — не щоденна справа.
Але набагато важливіше знайти збалансоване політичне і юридичне рішення. І ставки тут набагато вищі, ніж багато хто вважає”, — написав Боднар.

“Саме тому, ми перші почали інтенсивний діалог, і заочний, і очний, з усіма ключовими гравцями. Для цього важлива не зміна табличок, а довірлива взаємодія. Або ми втрачаємо ініціативу, або діємо вже. Ми — діємо!” — наголосив він.

Як інформувала “Новинарня“, у коментарі за підсумками візиту спецпредставника України Віктора Крижанівського до Кишинева Міністерство закордонних справ України одночасно називає прем’єр-міністрами колишнього главу уряду Молдови Павла Філіпа та очільницю нового уряду Майю Санду.

Нагадаємо, у Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і парламентською більшістю, легітимність якої попередня влада не визнає. Новий уряд на чолі із Санду визнали ключові держави ЄС, а також Росія.

Читайте також:
У Молдові два уряди провели паралельні засідання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна