Комісар Ради Європи з прав людини хоче поїхати в Крим

 

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович заявила, що має намір відвідати анексований Росією Крим, однак “поки що це треба підтвердити”.

Про це повідомила прес-служба Офісу комісара з прав людини Ради Європи, передає “Радіо Свобода”.

“У зв’язку з деякими заявами, які поширюються в засобах масової інформації та в інтернеті щодо мого візиту до Криму, я хотіла б наголосити, що я справді планую поїхати до Криму, але поки це ще треба підтвердити. Є багато питань, які необхідно уточнити, щоб я могла займатися правозахисною діяльністю на півострові”, – цитує слова Міятович її офіс.

Прес-служба МЗС Росії 11 червня заявила, що “досягнуто домовленості про поїздку комісара РЄ з прав людини Міятович до Криму 7–11 жовтня цього року”.

Журналісти звернулися по коментар до МЗС України. Публічних коментарів українського міністерства з приводу намірів Міятович відвідати Крим поки немає.

Як інформувала “Новинарня“,  РФ у Гаазі заперечує, що “віджала” в України Крим.

Читайте також:
Обшуки ФСБ: у кримської татарки почалися передчасні пологи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна